26513800_10155536129817772_135905437_o

BLOGG


Par sökes till fotografering!

The Wedding Network Sweden söker ett par i åldrarna 25-35 år som vill ställa upp på en stylad fotografering den 4 juni! Fotograferingen kommer att äga rum utanför Västerås.

Kontakta mig på info@markbarabrollop.se om ni är det par som vi söker eller vill tipsa om en vän!

.

I söndags så var det The Wedding Network Swedens första bröllopsmässa och den arrangerades på Westerqwarn i Kolbäck. Det blev en riktigt lyckad mässa och jag är så glad och upprymd efter alla härliga möten med blivande brudpar och deras nära!

Nedan så ser ni bilder från mässan och den dukning och de dekorationer som jag och Remne Blomsterdesign gjorde tillsammans. 

Fotograf: Mathias Cederholm Photography
 

Den 28 januari anordnar The Wedding Network en bröllopsmässa hos Westerqwarn i Kolbäck, Hallstahammar.

Det är fri entré och mellan kl. 12-16 kan ni träffa alla nätverkets medlemmar och flera andra utställare inom bröllopsbranschen. Ni kommer även att kunna strosa runt i en vacker qwarnmiljö och sitt gärna ner för lunch i en utav Westerqwarns mysiga matsalar!

Jag hoppas verkligen att ni vill kommer för att få inspiration och prata bröllop med mig och alla andra härliga utställare!

Här hittar ni mer info och uppdateringar om mässan, bröllopsmässa.
Här hittar ni till bröllopsmässans lokaler, Westerqwarn.

Här hittar ni hemsidan till, The wedding Network, Sweden.


 

Jag är så glad att äntligen kunna berätta att 
Märkbara Bröllop & Tillfällen är en utav medlemmarna i det nystartade nätverket för bröllopsleverantörer i Mälardalen! Nätverket vänder sig till brudpar som enkelt vill hitta bra och seriösa leverantörer till sitt bröllop. Jag kommer att vara nätverkets bröllopsdesigner och koordinator, men ni hittar även fotograf, florist, personal, catering, lokal, Make-up m.fl.

Kolla gärna in hemsidan
www.weddingnetwork.se 

 

En bukett blommor i sin enkelhet från Remne Blomsterdesign. 

Temat gick i den lantliga stilen med detaljer som kryddor, vete och kork. 

Brudparet bakade och lagade all mat själva och allt var väl utmärkt med dessa champagnekorkar på ett vackert buffébord!

Gästbok gjord av klossarna från de gamla välbekanta spelet Jenga, där varje gäst fick skriva en hälsning till brudparet på en kloss och bygga tornet uppåt.


I helgen var det återigen dags att fira kärleken med ett bröllop! Vigseln ägde rum i Badelunda Kyrka som ligger en kort bit utanför Västerås och festen var precis intill i den gamla Kyrkskolan från 1800-talet.
Det speciella med detta bröllop för mig var att jag inte bara fick arbeta med det bästa jag vet, utan även uppleva kärleken mellan min underbara vän Malin och hennes fina man Björn. Självklart är det speciellt för mig att få hjälpa alla mina brudpar med planering och dekorering, men det är så klart något alldeles extra speciellt att få göra det till en nära vän! 

Malin och Björn hade redan från början en ganska stark bild av vad för slags tema de ville ha på dekorationerna och vilken känsla de ville uppnå. De både älskar natur och känner sig mer bekväma med lite mer rustika detaljerna än det där sockersöta och de ville absolut inte att det skulle kännas för strikt eller stelt. Däremot så ville de ha hjälp och stöttning genom planeringsprocessen och längs vägen när frågorna dyker upp. Jag fanns där under hela processen för att ge råd om de olika stilarna, för att kunna svara på de frågor om allt från inbjudningskort, detaljer i dukningen, kontakt till olika leverantörer m.m. samt att jag fanns till hands på plats innan och under bröllopet.

 

Denna stylade dukning är gjort tillsammans med Remne Blomsterdesign och är en av mina favoriter. Det var så himla roligt att få göra en dukning som är så där riktigt pastellig och sockersöt, där blommorna kommer i framkant och porslinet utgör en lugn bas.

Genom att smycka servetterna med vacker ljung undviker du att fokuset enbart hamnar på det stora kakfatet i mitten till att även riktas över hela bordet. 

Jag gillar när man lägger flera dukar på varandra, det ger ett mer ombonad känsla.

Den 17 juni arrangerades det för mig det största bröllopet hittills med 130 gäster, där jag var ansvarig för alla dekorationer utomhus som inomhus. 
Brudparet var svenskt/amerikanskt och gästerna kom från flertalet länder runt om i världen. Det var mycket spännande att få sätta sig in djupare i de amerikanska traditionerna samtidigt som hela bröllopet skulle belysa Sverige och våra traditioner. Till exempel så var alla bord både numrerade och namngivna med svenska landskap och självklart skulle det skålas under middagen med snaps. Men vad passar ändå bättre att få visa upp vår svenska historia än på Tidö Slott, ett slott som ligger ca 1 mil utanför centrala Västerås. Tidö har anor från 1600-talet och festsalarna är stora och pampiga. Det var en riktig fröjd att få vara ansvarig för dekorationerna både ute på borggården och inne i slottet. Ett riktigt sagobröllop!

Under dagen fick jag sällskap av dessa härliga kollegor!
Blommor: Remne Blomsterdesign
Fotograf: Mathias Cederholm
Eventansvarig: Reuterstig Möten & Event
Catering: Aros Catering


(Det ni ser på bilderna är antingen inköpt eller hyrt genom leverantörer, är ni intresserade av något på bilderna så hör av dig så hjälper jag dig gärna!)

Med glada och något lättade leenden från mig och Ulrika (floristen) så hoppas jag att ni har fått gott om inspiration och passar även på att tacka för att ni har tittat in! 

Välkomna tillbaka!


 

Sommarens alla bröllop står för dörren och grönskan är äntligen här! Jag vet dock att ni är många som i detta nu planerar era höstbröllop för fullt, därför vill jag ge er ett inlägg med inspiration med vackra blommor i höstens färger. 

Att vintage och udda porslin är mer populärt än någonsin går inte att komma undan och jag har även i denna dukning använt mig av just det. Var inte rädda för att mixa ihop två eller flera olika serviser, kör varannan som jag gjort här eller blanda hej vilt och jag lovar er att det blir en succé!

Poppeln som jag lagt på varje tallrik är också hejdlöst populärt i bröllopskretsar just nu och den vackra silvergröna växten passar utmärkt under hela året. Ett tips är dock att kolla tidigt med en florist under vilka tider på året just era favoritblommor kan levereras!

Som vanligt så är blommorna gjorda av min fantastiska vän och kollega Ulrika Remne som driver Remne Blomsterdesign.


 

Denna dukningar bara osar vintage och kärlek till gamla släktingar! Min egen farmors gamla kristallglas som hon så ömt har vårdat i alla dessa år står på bordet och man kan bara föreställa sig vilka samtal som har förts samtidigt som man druckit ur glasen. Jag själv plockar fram dom ur vitrinskåpet vid speciella tillfällen och dom har fått förgylla många av mina dukningar. Tallrikarna och silverbesticken är lånade av fina Sara, som driver Butiken i Löth utanför Västerås, som även hon i sin tur har ärvt av äldre släktingar. Ibland är nytt och skinande riktigt läckert men det är det minst lika mycket med gamla klenoder, jag själv älskar mixen av dom båda två!

Att duka ett helt bröllop med gammalt porslin kan tänkas omöjligt, men faktum är att det just nu blomstrar av uthyrningsföretag som hyr ut gammalt vintage porslin, silverbestick och kristallglas. I ett av Märkbara Bröllops kommande dekorationsuppdrag som jag har bokats till i sommar kommer jag att duka upp med gammalt härligt porslin men sin alldeles egna historia.

Under varje tallrik har jag lagt unikt broderade linneservetter. Märkbara Bröllop genom Märkbara Ting har möjlighet att brodera servetter m.m. med brudparets namn, ett framtaget monogram eller istället för placeringskort brodera gästernas namn. Detta blir sedan även en fin present för varje gäst att få ta med sig hem. Otroligt uppskattat och mycket elegant.


 

Att låta granen ta plats i en vinterdukning får en lätt att tänka på mysiga vinterdagar med gnistrande snökristaller!
Ett vinterbröllop är som en vintersaga och med material från naturen hittar man med enkla medel just den känslan.
Bryt av den rustika granen och marmorn med mässingsdetaljerade bestik och gnistarnde kristallglas.